Webtermen voor dummies

Webtermen voor dummies 560 420 Geert Plovie

Webtermen voor

Bekijk onze webtermen voor dummies & leer bij!

Klinken de woorden frontend, webhosting of domeinnaam als Chinees voor jou?

Bekijk onze webtermen voor dummies & leer bij!
In dit artikel worden verschillende belangrijke termen over websites uitgelegd en ben je weer helemaal mee!

Domeinnaam & webhosting

Een domeinnaam is jouw unieke adres op het wereldwijde internet. Wanneer je een domeinnaam koopt, ontvang je een stukje op het internet waar je zelf je ding mee kan doen. Deze wordt ook gebruikt als je een professioneel e-mailadres koppelt. Dit kan er dan zo uitzien: info@jouwdomeinnaam.be.

Een webhosting is zeker niet overbodig. Je hebt al een adres (domeinnaam) maar er staat geen huis op (webhosting). Er valt dus niets te zien en niemand kan jouw adres komen bewonderen. We hebben dus nog een webhosting nodig die jou de ruimte geeft zodat je iets kan opbouwen. Na deze stap kan je dus een webshop of website laten maken.

Backend & Frontend

De backend is de plaats waar alles gemaakt wordt. Zoals teksten en foto’s plaatsen op webpagina’s, producten toevoegen aan je webshop of bestaande content aanpassen. Dit gedeelte kan je enkel zien als beheerder van de website nadat je bent ingelogd.

De webpagina’s die zichtbaar zijn voor iedereen noemen we de frontend. Dit kan de homepage zijn en alle andere pagina’s die openbaar staan.

Webdesign

SEO & SEA

Zoekmachine optimalisatie oftewel SEO zorgt ervoor dat je vindbaar bent in zoekmachines zoals Google. Dit gaat niet vanzelf en hiervoor zijn heel veel tips en tricks zonder dat je nog maar een cent kwijt bent aan Google.

Met SEA, ook genaamd zoekmachine-adverteren, kan je hogerop komen in Google door ervoor te betalen.

SEO en SEA zijn beide belangrijk om in te investeren. Als je evenveel betaald als een concurrent waarvan de SEO beter in elkaar zit, dan zal je spijtig genoeg geen voorrang krijgen en niet kunnen winnen binnen de zoekresultaten van Google.

Above the fold

Deze term is afkomstig van de krantenwereld. Als kranten dubbel gevouwen worden, zal een artikel op de bovenste helft beter zichtbaar zijn en direct de aandacht krijgen tegenover de onderste helft.

Op een website kan je dit vergelijken met alles wat je in één oogopslag kan zien zonder te scrollen. Omdat juist hier de aandacht het hoogst is, is het belangrijk dat je hier de meest relevante informatie plaatst en vertelt wie je bent en wat je doet.

Above the fold

Zo, je bent weer een pak slimmer geworden!

Nu begrijp je dat SEA niets meer met de zee te maken heeft!
(in webtermen dan toch)

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn om op de hoogte te blijven van onze ontwikkelingen.

IC Solutions logo wit

wij maken van uw online business een succes

Adres

Ruiterijschool 1, 2930 Brasschaat

Contacteer ons

Wij maken responsive websites, verzorgen grafisch ontwerp van A tot Z en zorgen voor SEO en de juiste digitale strategie.